Idegenforgalom

Látnivalók

A település az Őrség és Göcsej tájkörzet találkozásánál a 86-os főközlekedési út mellett, a Túrti patak völgyében, Zalalövőtől 12 km-re, Lentitől 20 km-re fekszik.
A település eredetileg a Turti patak völgyében alakult ki szeres jelleggel, mely szerek általában az ott lakók személynevéből származik / Kárószer, Pintérszer, Rukica, stb./, ezen szerek ma egy-egy önálló utcát alkotnak / Dózsa, Petőfi, Ady, Deák /. A lakók a 60-as évektől kezdődően folyamatosan a 86-os főközlekedési út mellé a Kossuth utcába építettek házat és települtek át, így a régi településrész elnéptelenedett, lakóházainak jelentős része megszűnt.
A régi házak közül 1967-ben Zalaegerszegen a falumúzeumban került felépítésre Csóbor Pál zsuppfedeles, füstöskonyhás lakóháza és itt látható a településről származó méhes is.
A település látványosságai, közé tartózik a régi településrészen található szoknyás harangláb, a Deák utcában található boronafalú parasztház, mely már átalakítva nyaralóként szolgál, a Petőfi utcában található egzotikus növénygyűjtemény, a Kossuth Lajos utcában a templom és körülötte a Millenniumi Park, az erdélyi művészek által készített faszobrokkal.